MICROSTEP AQUACUT MET HYPRECISION POMP BIJ ERIKS IN DE ANTWERPSE HAVEN

FLEXIBILITEIT VAN DE NIEUWE WATERSTRALER BIEDT VOORDELEN VOOR KLANTEN

Eriks is een internationale industriële dienstverlener. Het bedrijf biedt een hoog-waardig, breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aan. Wouters Cutting & Welding installeerde op de productievloer in Wijnegem een MicroStepAquaCut, voor de afdeling afdichtingstechniek Eriks Gasket Technology. Met de nieuwe waterstraler kan Eriks probleemloos orders tussen de geplande productie nemen.

ERIKS
Eriks heeft zich in het laatste decennium tot een toonaangevende en innovatieve leverancier van gedefinieerde segmenten aan de industrie ont-wikkeld. Het internationale bedrijf vervult zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier.

'Quick supply'-filosofie
Eriks staat voor de juiste knowhow voor een maximale snelheid en leveringsbetrouwbaarheid. Het bedrijf begrijpt de applicatie en biedt tech-nische ondersteuning en op maat geformuleerde oplossingen door dieptekennis en kwaliteits-controle. Klanten binnen de industrie kunnen rekenen op de aangeboden 24-uursservice en de korte leveringstijden.

ACTIVITEITEN
Verschillende afdelingen van Eriks produceren hoogwaardige producten in iedere kernactiviteit. Het huidige assortiment, inclusief de daarin op-genomen technische en logistiek dienstverlening, bestaat uit vijf kernactiviteiten:
 • afdichtingstechniek;
 • aandrijftechniek, inclusief reparatie en monitoring van elektromechanische componenten en installaties;
 • stromingstechniek;
 • industriële kunststoffen;
 • gereedschappen en onderhoudsproducten.
Services
 • Engineering en R&D;
 • revisie en herstellingen;
 • oxygen clean;
 • projecten;
 • kitting;
 • shutdownservice;
 • berekening volgens EN 1591-1;
 • FEA.
Productie
 • Soft dichtingen: rubber, vezel, grafiet, PTFE, ePTFE, fPTFE, Mica;
 • (semi-)metallic dichtingen: Ring Type Joints, kamprofielen, vlakke dragers, spiraal ringen, gegolfde dichtingen;
 • steekpakkingen en brilflenzen;
 • ook: flensisolatiesets, flensbeschermers, onderlegringen, hamlet, isolatie, weefselcompensatoren.

MICROSTEP AQUACUT
Wouters installeerde bij Eriks een MicroStep AquaCut 4501.30 WW met een bewerkings-oppervlakte van 4.500 x 3.000 mm, twee rechte snijkoppen en een HyPrecision 50S pomp. De waterstraler is een investering binnen de afdeling afdichtingstechniek Eriks Gasket Technology. Hier worden in eigen productie zowel soft als (semi-)metallic dichtingen gemaakt, waarvan een groot deel langs de waterstraler passeert.

CNC waterjet cutting machine AquaCut with 4 x 3 m work area and 2 straight cutting tool stations
Het 3D-project en de tekening van het zijaanzicht van de MicroStep AquaCut bij Eriks

Flexibiliteit

De grootte van het bed geeft Eriks de flexibiliteit het oppervlak in te delen in twee zones, geschikt voor de dimensies van hun materiaal. Hierdoor kunnen spoedorders tussen de geplande pro-ductie genomen worden zonder alles te hoeven afladen. Sam Vesters, Assistant Operations Manager bij Eriks Gasket Technology, spreekt over een grote verbetering ten opzichte van de huidige opstelling: “De twee koppen bieden bovendien de mogelijkheid om sneller grote aantallen te snijden. Door de toevoeging van een abrasiefverwijdersysteem kunnen we onder-houd en stilstand tot een minimum beperken.”

Vervanging tijdens verhuis
Aanleiding voor de investering was de uitbrei-ding van de werkoppervlakte. De nieuwe water-straler moet de verouderde waterstraal-plasma-combinatie vervangen. De installatie ervan werd gepland tijdens de productieverhuis van Wijnegem naar een nieuw pand in de haven van Antwerpen. “Daardoor kunnen we de stil-stand van de nieuwe watersnijmachine zo goed als volledig vermijden. Voorlopig wordt de waterstraler in Wijnegem nog gebruikt tot de nieuwe in de haven volledig bedrijfsklaar is,” aldus een tevreden Sam Vesters.


Wouters Logo

Wouters Cutting & Welding

Ter Stratenweg 56
2520 Oelegem
Tel.: 03/475.98.25
Fax: 03/475.98.28
info@wcw.be
www.wcw.be

published in: Metallerie nr 1610 (december 2016), metallerie.pmg.be

© copyright 1991-2024 MicroStep, spol. s r.o. | developed by EXPLORE STUDIOS

We hereby inform you that the supervision of the processing of personal data in our company is provided by EuroTRADING s.r.o.

and in accordance with Section 44 of Act no. 18/20128 Z.z. and Article 37 of Regulation (EU) 2016/679 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL, t

provides us with a responsible person that you can contact at zo@eurotrading.sk.

You can read more here: www.eurotrading.sk/zo