BELGIUM: Wouters is meegegroeid met Microstep

11.11.2010

Diverse Belgische exposanten hebben de weg gevonden naar de METAVAK-beursvloer. Eén van hen is Wouters Cutting & Welding, leverancier van de brandsnijmachines van Microstep. "De Nederlandse markt is heel belangrijk voor ons", zegt directeur Jef Wouters.
 
 

Wouters is gestart met het leveren van lasapparatuur, maar kwam 11 jaar geleden in contact met de mensen van Microstep, gevestigd in het Slowaakse Bratislava. "Toen ik hen leerde kennen werkten daar 35 mensen", vertelt Wouters. "Inmiddels werken er 300 mensen, die in het topjaar 2008 zo'n 250 machines produceerden. Wij zijn met hen meegegroeid, van 2 naar 12 medewerkers. Toen Microstep 250 machines produceerde, verkochten wij er zo'n 25 in de Benelux."
 
Onder invloed van de crisis werd dat aantal in 2009 niet gehaald en ook dit jaar moet Wouters met wat minder genoegen nemen. Maar betere tijden zijn volgens hem in aantocht. De stemming op de Euroblech in Hannover was eind oktober heel positief, en ook over de METAVAK heeft Wouters een goed gevoel. "Je merkt hier dat de interesse om te investeren terug is. Vooral met de investeringen door grotere bedrijven gaat het de goede kant op. Zij investeren in magere jaren om klaar te zijn als de economie straks echt aantrekt."

De Nederlandse markt is belangrijk voor het vlak bij Antwerpen gevestigde Wouters Cutting & Welding. Zijn eerste machine van Microstep verkocht Wouters aan een Nederlandse scheepswerf. De referentielijst met aansprekende namen uit de Nederlandse scheepsbouw, die een Microstep machine in gebruik hebben, is lang. Daarnaast vinden deze machines ook hun weg naar constructiebedrijven en loonsnijbedrijven. "Microstep heeft een breed pakket", aldus Wouters. "We leveren standaard machines van 3 bij 1,5 meter, maar ook grote installaties van 4 bij 30 meter. Het is een compleet gamma, waarmee Microstep zich van een kleine speler heeft opgewerkt tot de top vijf van leveranciers van brandsnijmachines in de wereld. Die positie hebben ze opgebouwd door constant door te ontwikkelen. Ze hebben hun eigen besturingen en software en innoveren vooral op vraag van klanten. Zo is bijvoorbeeld een roterende kop voor het voorbereiden van laskanten ontwikkeld. Ook klantwensen vanuit Nederland worden opgepakt door de engineers in Slowakije. Wij hebben in tien jaar tijd 150 machines in de Benelux geplaatst. Daarmee zijn we na Duitsland één van de belangrijkste antennes voor Microstep, dat steeds meer speciaalmachines maakt. Maatwerk leveren aan de klanten, dat is een van de belangrijkste ontwikkelingen op dit moment."

 
Jef Wouters
directeur, Wouters Cutting & Welding
http://www.wcw.be

© copyright 1991-2022 MicroStep, spol. s r.o. | developed by EXPLORE STUDIOS

We hereby inform you that the supervision of the processing of personal data in our company is provided by EuroTRADING s.r.o.

and in accordance with Section 44 of Act no. 18/20128 Z.z. and Article 37 of Regulation (EU) 2016/679 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL, t

provides us with a responsible person that you can contact at zo@eurotrading.sk.

You can read more here: www.eurotrading.sk/zo